U trendu

U novom Akva termal klubu škola plivanja za decu

BEOGRAD – Plivanje veoma pozitivno utiče na kardiovaskularni i respiratorni sistem kod dece, odnosno na srce i krvotok, pluća i disajne organe, izjavio je na otvaranju Akva termal kluba (Aqua Termal Club) u Vest 65 molu (West 65 Mall) direktor Kluba Saša Plećević poznatiji kao dr Filgud.

Dodao je da plivanje takođe izuzetno povoljno utiče na lokomotorni sistem, a koliko je to važno pokazuju podaci prema kojima svako četvrto dete u Srbiji ima naznaku nekog deformiteta ili deformitet, kao što su kriva kičma, ravna stopala, pogrešno držanje, dok je 17,3 odsto dece u Srbiji gojazno.

Kreativni direktor Kluba Branka Grujić je navela da voda u bazenu Akva termal kluba nije obična, već termomineralna voda koja sadrži dosta joda koji pozitivno utiče na disajne puteve.

„Klub je prvenstveno namenjen školi plivanja za decu od najmlađeg uzrasta, od 40 dana do 12 godina, ali postoji i škola plivanja za odrasle, koji žele da nauče da plivaju, da unaprede tehnike plivanja ili da plivaju rekreativno“, istakla je Grujić za Tanjug.

Saša Plećević je ukazao da misija Kluba jeste da decu uče zdravim stilovima života, kako da sačuvaju i unaprede zdravlje.

„Učimo ih da oni edukuju svoje roditelje i kažu im šta je pravilno. Suština je u tome da pravilan način ishrane i zdrava fizička aktivnost mogu da zamene mnoge lekove a nijedan lek ne može da zameni pravilnu ishranu i fizičku aktivnost“, rekao je dr Filgud za Tanjug.

Profesorka Rudarsko-geološkog fakulteta Ana Vranješ je rekla da termomineralnu vodu u bazenima Akva termal kluba karakterišu jedinstven hemijski sastav i prirodna temperatura od 43 stepena Celzijusa.

Prema njenim rečima, takva voda dolazi sa 500 metara dubine, a ispitivanja njenog kvaliteta su pokazala da se radi o veoma kvalitetnim mineralnim vodama sa povišenom koncentracijom natrujima, magnezijuma i kalcijuma koji su idealno izbalansirani i blagotvorno utiču na organizam.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar