U trendu

U Paraćinu do kraja godine počinje rekonstrukcija mostova na Crnici

U Paraćinu bi do kraja ove godine trebalo da počnu radovi na rekonstrukciji i izgradnji sedam mostova na Crnici kako bi se povećala propusna moć i sprečile eventualne poplave kakve su zadesile tu opštinu u maju 2014. godine.

Načelnik Uprave za investicije i održivi razvoj opštine Paraćin Vojislav Vasić rekao je novinarima da je angažovana projektantska kuća, po ugovoru sa paraćinskom opštinom, dostavila predloge idejnih rešenja budućeg izgleda četiri pešačka i tri drumska mosta, koje je neophodno rekonstruisati, na potezu od bazena „Prestiž“ do velikog mosta u ulici Djuradja Brankovića.
 
„Projektantska kuća IG iz Banja Luke je u roku dostavila svesku idejnih rešenja gde su predvideli različite varijante za izradu projektno tehničke dokumentacije i kasnije za rekonstrukciju samih mostova“, rekao je Vasić.

Projektanti su uvažili uslove Javnog preduzeća „Srbijavode“ koje je nadležno za reku Crnicu, kao i lokalne samouprave i konsultantske kuće Štuki iz Švajcarske.

„Stručne službe opštine Paraćin izabraće jednu od predloženih varijanti mostova kako bismo mogli da udjemo u narednu fazu izrade projektno tehničke dokumentacije, do sredine ove godine, i nakon toga raspisali javni nabavku za rekonstrukciju mostova“, kazao je Vasić.

Istakao je da će na izbor idejnih rešenja uticati funkcionalnost mosta u smislu što bolje odbrane od poplava, ali i vizuelni izgled mosta i cena.

Kako je ranije rečeno, projekat čiji je cilj smanjenje rizoka od poplava finansira Vlada Švajcarske sa skoro tri miliona evra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.