U trendu

U Pragu sastanak 150 univerziteta iz celog sveta

BEOGRAD – Međunarodno udruženje za razvoj menadžmenta CEEMAN proslaviće svoju 25. godišnjicu i 26. međunarodnu konferenciju od 19. do 21. septembra, a tema konferencije biće „Redefinisanje poučavanja upravljanja: izvrsnost i relevantnost“.

Kako je saopšteno, očekuje se učešće oko 150 dekana, rektora, akademika i zaposlenih u vodećim poslovnim školama i univerzitetima širom sveta, a domaćin konferencije je „University of New York“ u Pragu.

Konferencija će se održati pod zvaničnim pokroviteljstvom Evropskog parlamenta , zamenika menadžera Tomaša Zdećovskyja, Ministarstva prosvete, omladine i sporta Češke i gradonačelnika Praga Oldrića Lomeckyja.

„Prag je dinamičan grad, pun istorijske lepote, rastuće ekonomije i grad koji se intenzivno fokusira na obrazovanje i obrazovne inicijative. Jedan od naših dugogodišnjih članova, University of New York u Pragu, zaista je odlično odigrao ulogu domaćina. Partnerstvo je pravo, jer kao ustanova za visoko obrazovanje u Češkoj zaista zaslužuju svo poštovanje,“ ocenila je predsednica CEEMAN-a Danica Purg.

Generalni direktor University of New York u Pragu Sotiris Foutsis kaže da je čast što CEEMAN, organizacija sa četvrt veka dugom tradicijom razvoja menadžmenta, smatra taj Univerzitet ključnim partnerom.

„Partnerstvo je jasno priznanje našoj posvećenosti izvrsnosti i obezbeđivanju kvalitetnog visokog obrazovanja na najvišem nivou na engleskom jeziku, hiljadama studenata iz celog sveta“, rekao je on.

Na ovogodišnjem događaju biće dva govornika, Roger Martin koji je imenovan od strane „Thinkers50“ 2017. godine za svetskog mislioca broj 1 u oblasti menadžmenta i Johan Roos, profesor opšteg upravljanja i strategije na „Hult International Busineš Sćool“.

Udruženje CEEMAN osnovano je 1993. godine sa ciljem ubrzavanja rasti i kvaliteta poučavanja menadžmenta u srednjoj i istočnoj Evropi, a sada uključuje više od 200 ustanova za razvoj upravljanja u više od 50 zemalja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.