U trendu

U septembru konkurs za vantelesnu o trošku Grada

BEOGRAD – Parovi koji žele da se prijave za četvrti pokušaj vantelesne oplodnje o trošku grada, moći će to da urade u septembru kada će biti objavljen konkurs, izjavio je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Pravo da se prijave imaće parovi iz Srbije, sa prebivalištem u Beogradu, a uslov je da žene imaju do 45 godina i da do sada nisu rađale.

„Za one koji iza sebe imaju tri neuspela pokušaja vantelesne oplodnje, ovo znači da imaju novu šansu da se ostvare kao roditelji. Svestan sam koliko je njihova borba teška i emotivna, koliko je ljubavi i posvećenosti potrebno, ali i koliko je važan doprinos društva i nadležnih institucija. Zbog toga sam i inicirao finansiranje četvrtog pokušaja o trošku grada, čime će Grad Beograd direktno podržati parove i njihovu borbu“, kazao je gradonačelnik.

Podsetio je da je objavljen javni poziv zdravstvenim ustanovama za javnu nabavku za četvrti pokušaj vantelesne oplodnje i poziva ustanove koje ispunjavaju uslove da se prijave i daju svoju ponudu do 16. septembra.

Naveo je i da Grad Beograd vodi odgovornu demografsku politiku u skladu sa istovetnom politikom Vlade Srbije, a u prilog tome pomenuo je da je u prvih šest meseci u Beogradu i Srbiji rođeno više beba nego u istom periodu prošle godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.