U trendu

U Skupštini Srbije rasprava i o zbivanjima u izbornoj noći

Razmatranje amandmana na Zakon o sprečavanju nasilja u porodici danas je u Skupštine Srbije proteklo uz raspravu poslanika Dveri i Srpske napredne stranke (SNS) o dogadjajima u Republičkoj izbornoj komisiji tokom noći posle aprilskih izbora i o navodnoj kradji glasova.

Poslanik SNS Milimir Vujadinović rekao je da bi voleo da u Srbiji postoji neki zakonski predlog kojim se mogu zaštite žene koje se „nadju na udaru neodgovornih političara željnih kojeg procenta u izbornoj noći“.

„Voleo bih da imamo i neki zakonski predlog kojim možemo da zaštitimo i druge žene, naročito one koje se nadju na udaru neodgovornih političara željnih kojeg procenta u izbornoj noći i onda su spremni da potegnu sva sredstva protiv žena kako bi koji izborni promil namakli i našli se u ovom domu, a onda se, naravno tobože, borili za tradicionalne porodične vrednosti i za sve ono što sad Srbije baštini“, kazao je on.

Poslanik Dveri Srdjan Nogo iskoristio je to da reklamira povredu Poslovnika.

„Kakve veze ima to sa temom kako je SNS manipulisala u izbornoj noći RIK-om. To mi nije bilo najjasnije, tako da mislim da manipulacije Dejana Djurdjevića i SNS u izbornoj noći nisu u vezi sa Zakonom o nasilju u porodici“, naveo je on.

Srbislav Filipović iz SNS rekao je da cela Srbija je imala prilike da vidi šta su „gospoda radila“.

„Kako su skakali po balkonima, kako su jurili žene po hodnicima, kako su posle ponoći djipali po RIK-u ne bi li navukli neki procenat da udju u ovu skupštinu. I pošto su tamo skakali po RIK-u, pošto su napadali žene danas dolaze da nama pričaju o nasilju“, rekao je on.

Na dnevnom redu su i amandmani na izmene Krivičnog zakonika, kao i Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije i izmene Zakona o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela.

Skupština je nastavila rad i posle 15 časova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar