U trendu

U Srbiji sutra 33 stepena, a od ponedeljka i 38 stepeni

Republički Hidrometeorološki zavod Srbije je danas najavio sve toplije dane, a od ponedeljka i temperaturu do 38 stepeni Celzijusa.

U Srbiji će sutra, u subotu, vreme biti pretežno sunčano i toplije nego danas.

Zapadni i severozapadni vetar će biti slab, a na istoku zemlje umeren. Jutarnja temperatura od 11 do 18 stepeni, a najviša dnevna od 28 do 33.

I u Beogradu će sutra vreme biti pretežno sunčano i toplije nego danas, uz slab zapadni i severozapadni vetar. Jutarnja temperatura oko 17 stepeni, najviša dnevna oko 31.

U narednih sedam dana vreme u Srbiji će takodje biti pretežno sunčano, ali sve toplije, s najvišom temperaturom u većini mesta od 35 do 38 stepeni. Pojedinih dana ponegde će biti lokalnih pljuskova s grmljavinom, naročito u nedelju.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za subotu, 29. jul:

Osobama sa srčanim tegobama i povišenim krvnim pritiskom se savetuje opreznost, uz pridržavanje saveta lekara i smanjenje fizičkih napora. Moguće meteoropatske reakcije su glavobolja, smanjenje radne sposobnosti i poremećaj sna. Neophodna je primena adekvatne zaštite od sunca pošto će indeks UV zračenja biti vrlo visok: 8-9.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar