U trendu

U Srbiji sutra uglavnom sunčano, od ponedeljka osetan pad temperature

U Srbiji će sutra ujutro po kotlinama i dolinama ponegde biti kratkotrajna magla, tokom dana uglavnom sunčano i toplo vreme, a od ponedeljka kišovito, uz osetan pad temperature za 10 do 12 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab do umeren vetar. Jutarnja temperatura biće od četiri do 12 stepeni, a najviša dnevna od 19 do 24 stepena.

Krajem dana i u toku noći na severu i zapadu očekuje se naoblačenje s kišom, mestimično kratkotrajnim pljuskovima.

U Beogradu će sutra preovladjivati sunčano i toplo, a krajem dana očekuje se naoblačenje koje će u toku noći usloviti povremeno kišu. Jutarnja temperatura biće oko 12, a najviša dnevna oko 22 stepena.

U ponedeljak i utorak biće kišovito uz osetan pad temperature za 10 do 12 stepeni.

U ponedeljak ponegde na istoku i jugoistoku oko 20 milimetara, a u utorak obilne padavine, u većini mesta od 20 do 40 milimetara, lokalno i preko 60 (najveća verovatnoća u zapadnim i centralnim krajevima), a na planinama oko i iznad 1.000 metara vlažan sneg uz formiranje snežnog pokrivača.

U sredu slabljenje i postepeni prestanak padavina. Od četvrtka do kraja perioda promenljivo oblačno, uglavnom suvo, hladno, ponegde sa slabim prizemnim mrazem.

Dnevna temperatura krajem perioda u manjem porastu.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za nedelju, 22. oktobar:

Nepovoljna biometeorološka situacija pred očekivanu promenu vremena može uzrokovati tegobe kod svih hroničnih bolesnika.

Naročito izražene tegobe mogu imati cerebrovaskularni bolesnici. Mogu se javiti glavobolja, neraspoloženje i bolovi u kostima i zglobovima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar