U Srbiji uhapšen hrvatski „kralj kokaina“ (foto)

Zajedničkom akcijom timova za potrage za beguncima Hrvatske i Srbije, na srpskoj teritoriji uhapšen je dugogodišnji begunac kojeg potražuje hrvatska policija Darjan Ješovnik, saopštio je MUP Hrvatske.

Ješovnik je uhapšen zajedničkom akcijom pripadnika FAST jedinica Republike Hrvatske (Fugitive Active Search Team) u saradnji sa FAST jedinicom Republike Srbije, navodi se u saopštenju.

Prema saopštenju Ješovnik je uhapšen 6. aprila, a u bekstvu je od 2011. godine i za njim je bila na snazi međunarodna poternica i Evropski nalog za hapšenje zbog sumnje se da je deo kriminalne grupe čiji su članovi iz Južne Amerike prokrijumčarili najmanje 718 kilograma kokaina prema Hrvatskoj, Sloveniji, Španiji i Holandiji.

Svi članovi te grupe uhapšeni su u ranijim akcijama policija na području Španije, Hrvatske i Srbije, međutim Darjan Ješovnik je uspevao da pobegne.

Nakon raspisivanja poternice pobegao iz mesta prebivališta u Ljubljani i vešto se sakrivao na području više država.

„Upornim i istrajnim radom policijskih službenika Odeljenja za ciljane potrage i precizno lociranje (FAST Hrvatska u saradnji sa FAST jedinicama Republike Srbije, Crne Gore, Slovenije, Italije, Španije i Holandije, proveravani su i praćeni svi tragovi do kojih su došli policijski službenici“, navodi se u saopštenju.

Lociranje i hapšenje Darjana Ješovnika pripremano je duže vreme, nakon što je operativnim radom policijskih službenika FAST Srbije utvrđeno da se koristi lažnim identitetom.

Prilikom prelaska državne granice između Republike Srbije i Republike Mađarske, ciljano je izdvojen, identificiran i uhapšen od strane policijskih službenika FAST Srbije u subotu oko 18.50 sati.

Darjan Ješovnik je duže vrijeme označen kao jedan od najtraženijih begunaca Republike Hrvatske, a aktivno traganje i operativan rad policijskih službenika Odeljenja za ciljane potrage i precizno lociranje/FAST Hrvatska, potpomognut je bio i saradnjom sa Evropolom gde se nalazio kao jedan od pripadnika liste najtraženijih begunaca Evrope.

(Tanjug)

Napišite komentar