U trendu

U Srbiji uhapÅ¡en hrvatski „kralj kokaina“ (foto)

Zajedničkom akcijom timova za potrage za beguncima Hrvatske i Srbije, na srpskoj teritoriji uhapšen je dugogodišnji begunac kojeg potraşuje hrvatska policija Darjan Ješovnik, saopštio je MUP Hrvatske.

Ješovnik je uhapšen zajedničkom akcijom pripadnika FAST jedinica Republike Hrvatske (Fugitive Active Search Team) u saradnji sa FAST jedinicom Republike Srbije, navodi se u saopštenju.

Prema saopÅ¡tenju JeÅ¡ovnik je uhapÅ¡en 6. aprila, a u bekstvu je od 2011. godine i za njim je bila na snazi međunarodna poternica i Evropski nalog za hapÅ¡enje zbog sumnje se da je deo kriminalne grupe čiji su članovi iz JuÅŸne Amerike prokrijumčarili najmanje 718 kilograma kokaina prema Hrvatskoj, Sloveniji, Å paniji i Holandiji.

Svi članovi te grupe uhapšeni su u ranijim akcijama policija na području Španije, Hrvatske i Srbije, međutim Darjan Ješovnik je uspevao da pobegne.

Nakon raspisivanja poternice pobegao iz mesta prebivališta u Ljubljani i vešto se sakrivao na području više drşava.

„Upornim i istrajnim radom policijskih sluÅŸbenika Odeljenja za ciljane potrage i precizno lociranje (FAST Hrvatska u saradnji sa FAST jedinicama Republike Srbije, Crne Gore, Slovenije, Italije, Å panije i Holandije, proveravani su i praćeni svi tragovi do kojih su doÅ¡li policijski sluÅŸbenici“, navodi se u saopÅ¡tenju.

Lociranje i hapÅ¡enje Darjana JeÅ¡ovnika pripremano je duÅŸe vreme, nakon Å¡to je operativnim radom policijskih sluÅŸbenika FAST Srbije utvrđeno da se koristi laÅŸnim identitetom.

Prilikom prelaska drÅŸavne granice između Republike Srbije i Republike Mađarske, ciljano je izdvojen, identificiran i uhapÅ¡en od strane policijskih sluÅŸbenika FAST Srbije u subotu oko 18.50 sati.

Darjan Ješovnik je duşe vrijeme označen kao jedan od najtraşenijih begunaca Republike Hrvatske, a aktivno traganje i operativan rad policijskih sluşbenika Odeljenja za ciljane potrage i precizno lociranje/FAST Hrvatska, potpomognut je bio i saradnjom sa Evropolom gde se nalazio kao jedan od pripadnika liste najtraşenijih begunaca Evrope.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.