U trendu

U subotu konferencija socijaldemokratskih stranaka iz regiona

Internacionalni sekretar Demokratske stranke (DS) Vladimir Todorić najavio je danas da će u subotu, 7. novembra, u Beogradu biti održana konferencija demokratskih i socijaldemokratskih partija iz regiona i zapadnog Balkana o izbeglicama i daljim perspektivama evropskih integracija.

Konferenciju organizuju DS i Partija evropskih socijalista.

„Ono što je neizostavno, jesu izbeglice kao tema koja je ubedljivo najznačajnija tema za EU. EU je, pre svega, u krizi kada ne znaju ni kada će se kriza završiti, koliko će izbeglica doći, kako će izgledati tokom zime, a Balkan je tu neizostavan kao tranzitna zemlja“, rekao je Todorić za agenciju Beta.

On je kazao da će na konferenciji učestvovati predstavnici francuskih socijalista, britanskih laburista i nemačkih socijaldemokrata, od „kojih će danas ili sutra zavisiti i evrointegracije Srbije“.

Kako je dodao, doći će i čitavo rukovostvo Partije evropskih socijalista i demokrata, na čelu sa šefom poslaničke grupe socijaldemokrata u Evropskom parlamentu Đanijem Pitelom, predsednikom Partije evropskih socijalista Sergejem Staniševim, parlamentarcima Evropskog parlamenta i rukovodstvima regionalnih balkanskih partija koje su socijaldemokratski opredeljene.

„Jedinstvena prilika za građane da u razgovoru osete kako diše jedna politička grupacija u EU i na kojoj je Srbija listi prioriteta za Evropsku uniju“, kazao je Todorić.

Konferencija će biti održana u hotelu „Metropol“. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.