U subotu vežba svih bezbednosnih službi u Srbiji

Antiteroristička pokazna vežba svih bezbednosnih službi u Srbiji pod nazivom “Štit” biće održana u subotu, 21. novembra u Beogradu, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

U toj, kako se navodi, do sada najvećoj taktičkoj pokaznoj vežbi svih oružanih snaga i državnoj akciji učestvovaće pripadnici MUP-a Srbije, Vojske Srbije i svih bezbednosnih službi, koji će pokazati snagu sistema odbrane i suprotstavljanja svim bezbednosnim pretnjama.

MUP je naveo da će biti prikazane najzahtevnije i najsloženije taktičke vežbe u rešavanju talačkih kriza i odbrane od terorističkih napada.

“Pokazaće se snaga celokupnog sistema odbrane i suprotstavljanja svim bezbednosnim pretnjama”, navodi se u saopštenju i dodaje da će građani videti opremljenost i borbenu spremnost svih bezbednosnih struktura u Srbiji, u trenutku kada se mnoge države suočavaju sa terorističkim pretnjama.

“Na ovaj način poslaće se jasna poruka jedinstva Srbije i njenih bezbednosnih struktura u odbrani od svih remetilačkih faktora”, dodao je MUP.

Vežba će biti održana kod Palate Srbija, ispred centralnog ulaza ka Dunavu.

(Beta)

Ostavite komentar