U trendu

U toku šesti pokušaj iseljenja porodice Maurer

U centru Beograda, u Bulevaru kralja Aleksandra 26, u toku je šesti pokušaj iseljenja porodice Maurer.

Policija je ispred i u zgradi i ne dozvoljava ulazak, javio je reporter agencije Beta.

Ispred ulaza u zgradu se okupilo nekoliko gradjana i aktivista organizacija „Krov nad glavom“ i „Marks 21“.

Saobraćaj se odvija nesmetano.

Pavle Ilić iz organizacije „Krov nad glavom“ poručio je da to nije borba samo porodice Maurer, već svih protiv terora nepravde tajkuna i političara.

„Ovaj problem postaće sve veći i sve veći broj ljudi ostaće bez krova nad glavom“, kazao je Ilić i dodao da su primorani da izadju na ulicu jer vlada blokada medija.

Pre nekoliko dana gradjani su se takodje okupili ispred stana porodice Maurer kako bi sprečili iseljenje te porodice, ali se izvršitelji nisu pojavili u zakazano vreme. Tada je Silvana Maurer rekla da je u novembru 2016. godine saznala da bi mogla da ostane bez stana.

Njena ćerka Nina Maurer rekla je agenciji Beta da je problem nastao kada je njihov podstanar falsifikovao papire i u Eurobanci podigao kredit od 145.000 evra, gde je založio stan pod hipoteku.

Ona je rekla da je policija utvrdila da su dokumenta falsifikat, da su rekli da će tog čoveka goniti, jer im je poznat i znaju njegovo pravo ime, ali da se to obustavilo.

„Banka je odlučila da proda naš stan, jer od njega nije mogla da izvuče pare, iako je znala da to nije njegov stan. Mi smo od tada intenzivirali borbu“, rekla je Nina Maurer i dodala da je njena porodica podnela tužbu protiv podstanara i banke, ali da proces i dalje traje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)