U trendu

U „Ušću“ oko 2.600 vakcinisanih, u mobilnom autobusu oko 500

BEOGRAD – U tržnom centru „Ušće“ u Beogradu do sada je vakcinisano više od 2.600 građana, a u mobilnom autobusu za imunizaciju više od 500, izjavila je danas gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Navela je da vakcinalni punkt u tržnom centru „Ušće“ danas radi od 12 do 20 sati, da će radno vreme biti isto i ostalim danima, kao i da na tom punktu nije potrebno zakazivnje.

„Ukoliko se neko nije vakcinisao, a nalazi se u tržnom centru ‘Ušće’, može jednostavno da se vakciniše odlaskom do vakcinalnog punkta gde mu zakazivanje neće biti potrebno. Do sada je ovde imunizovano više od 2.600 ljudi“, rekla je Stanisavljević, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Podsetila je da je autobus GSP-a, preuređen i adaptiran za mobilnu vakcinaciju, u petak, 7. maja krenuo na svoj „put“ i da je svakog dana na drugoj lokaciji.

„Imunološki autobus je u subotu bio na Adi Ciganliji, juče kod ‘Big’ šoping centra, a danas u opštini Barajevo. Sutra će biti u Lazarevcu u selu Vreoci, u sredu u Grockoj, četvrtak na Zvezdari, petak na Paliluli, subota na Zemunskom keju i u nedelju u Beogradu na vodi, na Sava promenadi“, navela je Stanisavljević.

Cilj je, ističe, da se na taj način dođe i do sugrađana iz udaljenijih delova grada i navela da je za tri dana u ovom autobusu vakcinisano više od 500 ljudi.

„Uspeli smo da dopremo do mlađe populacije. U saradnji sa eUpravom, a u zavisnosti od mesta prebivališta, sugrađani će biti blagovremeno obavešteni o terminu i mestu revakcinacije“, objasnila je Stanisavljević, navodi se u saopštenju.

Najavila je da će i u drugim tržnim centrima biti postavljeni punktovi za imunizaciju i dodala da su sledeći „Rajićeva“, „Beofešn“ i „Galerija“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.