U trendu

U Vladi 221 službenik ima status vršioca dužnosti

U Vladi Srbije 221 državni službenik ima status vršioca dužnosti, pišu danas „Večernje novosti“ pozivajući se na podatke dobijene od vladine Službe za upravljanje kadrovima.

Kako navode „Novosti“, Vlada je samo u poslednjih mesec dana imenovala više od 60 vršilaca dužnosti ili im produžila „privremeni“ mandat, a taj trend će se nastaviti jer mnogima do kraja godine ističe zakonski rok od devet meseci koliko mogu da budu u tom statusu.

U tom „vakumu“ nalaze se i direktori kancelarija za EU i Kosovo i Metohiju Ksenija Milenković i Marko Djurić, zatim šefovi kancelarija za saradnju sa civilnim društvom i ljudska i manjinska prava Žarko Stepanović i Suzana Paunović.

Vršioci dužnosti su i direktorka Avio-službe Aneta Bulatović, kao i na desetine pomoćnika ministara u gotovo svim resorima.

Bivši ministar privrede, Željko Sertić nedavno je imenovan za direktora Razvojne agencije Srbije takodje u privremenom statusu od šest meseci.

Marku Djuriću je v.d. status u septembru produžen na još tri meseca, a konkurs za tu poziciju nije raspisan, dok je za mesto direktora kancelarije EU konkurs raspisan još u septembru.

U službi navode da je od početka godine do danas oglašeno ukupno 49 internih i javnih konkursa, od čega je okončano 12, a Vlada je na položaje postavila samo dva čoveka.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike