U trendu

Učenici prokupačke Poljoprivredne škole na praksi skupljaju novac za opremanje učionice

Učenici prokupačke Poljoprivredne škole „Radoš Jovanović Selja“ najveći deo nastavnog vremena ovog proleća provode na praksi u pekarskoj radionici, voćnjacima, plastenicima i školskom parku i tako zaradjuju za opremanje svojih učionica.

Rukovodilac školske ekonomije Miroslav Mitrović rekao je agenciji Beta da su djaci proteklih dana na školskoj ekonomiji u voćnjacima na površini od sedam hektara, obavili rezidbu svih stabala, bresaka, kajsija, krušaka, jabuka i šljiva.

„U toku je berba i prodaja mlade zelene salate iz školskog plastenika, a nakon toga u dva velika plastenika biće posadjen paradajz, krastavac i paprika“, rekao je Mitrović.

„Pored ovog, učenici pekarskog smera u školskoj radionici tokom cele godine uče veštinu i tehnologiju pripreme testa i izradu raznih slatkih i slanih peciva, kolača, bureka i drugih pekarskih proizvoda, koji se takodje prodaju u našoj mini pekari kraj škole“, kazao je Mitrović.

Profesor Slobodan Krsmanović sa djacima cvećarskog smera zadužen je za cvetne aranžmane i ulepšavanje parka i školskog dvorišta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.