U trendu

Učitelj iz Niša sa fudbalskim klubom osvojio više od 500 pehara (FOTO/VIDEO)

Nakon nedavnog osvajanja titule državnog prvaka u fudbalu u kategoriji dečaka starih 11 godina i trećeg mesta sa dečacima koji imaju osam godina, broj pehara i medalja koje su tokom protekle 24 godine osvojili mali fudbaleri Fudbalskog kluba „Filip Filipović“ iz Niša premašio je 500.

Zahvaljujući toj brojci, FK „Filip Filipović“ ubraja se u najuspešnije dečije fudbalske klubove u Srbiji, dok trener kluba Srđan Ristić sa pravom za sebe može reći da je jedan od najuspešnijih fudbalskih trenera u našoj zemlji, a svakako je najuspešniji trener medju učiteljima.

Trenerskim poslom Ristić je počeo da se bavi na početku učiteljske karijere, jer je i sam igrao fudbal u različitim klubovima u Nišu.

„Fudbalski klub Filip Filipović je dečji fudbalski klub koji je osnovan davne 1998.godine i sledeće godine proslavljamo jubilej, 25 godina od osnivanja kluba. Klub je pre formiranja radio kao jedna sekcija pri školi koja se zvala „Filip Filipović, a kasnije je promenila naziv u Dušan Radović i kao fudbalska sekcija postizali su odlične rezultate na raznim turnirima u gradu i šire“, rekao je Ristić.

Klub sada ima 120 dečaka, od predškolskog uzrasta do osmog razreda osnovne škole, ne samo iz Niša, već i okolnih mesta.

Tokom proteklih godina, mali fudbaleri FK „Filip Filipović“ osvajali su pehare i medalje na različitim takmičenja, počev od gradskog nivoa, preko regiona istočne Srbije do nacionalnog nivoa.

„Ova godina je jedna od najuspešnijih u dugogodišnjoj istoriji fudbalskog kluba „Filip Filipović“ gde smo u Užicu na državnom prvenstvu za prvaka Srbije u minimaxi ligi osvojili zlatnu medalju i sa decom rodjenom 2011.godine, dok je naša najmladja grupa 2014.godište osvojilo bronzanu medalju na istom takmičenju u Kruševcu. “

Veliki broj dečaka koji su ponikli u FK „Filip Filipović“ nastavilo je da se veoma uspešno bavi fudbalom u domaćim, tako i inostranim sportskim klubovima.

Aleksandar Pešić je prošle godine bio najbolji strelac turskog prvenstva, Ivan Ilić igra u Veroni, njegov brat Luka Ilić igra u Francuskoj, Rade Dugalić igra u prvoj kineskoj ligi, Uroš Vitas u Emiratima, Lazar Ćirković u Mađarskoj, Uroš Nikolić je član izraelskog prvoligaša, a Nikola Stojiljković bio je član Brage.

Prilog Kineske Medijske Grupe (CMG).

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar