Udovičić: Stopa nezaposlenosti mladih smanjena za 11 odsto prošle godine

Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić izjavio je danas da je stopa nezaposlenosti mladih smanjena za 11 odsto tokom prošle godine, ali da uvek može bolje.

„Ne možemo da budemo zadovoljni dok ne bude minimum stope koja je u Evropskoj uniji“, kazao je Udovičić za Radio-televiziju Srbije.

On je rekao da je cilj Ministarstva omladine i sporta smanjenje stope nezaposlenoti mladih kroz podsticanje zapošljavanja i samozapošljavanja.

Udovičić je istakao da se u okviru Fonda za mlade talente dodeljuju stipendije najboljim studentima i srednjoškolcima koji treba da budu primer drugim mladim ljudima.

„Ponosni smo što smo u protekle tri godine kroz strategiju i projekte uspeli da podstaknemo zapošljavanje 2.500 mladih, koji su kroz projekte prošli praksu i stekli veštine“, rekao je Udovičić i dodao da je neophodno mlade nagraditi za učenje i pronaći mogućnost da imaju praksu.

Naveo je da su i ove godine u okviru Fonda za mlade talente dodeljene stipendije najboljim studentima i srednjoškolcima.

Povećan je broj stipendija koje je ministarstvo dodelilo na 1.750, kao i iznos stipendije koje je sa 25.000 povećan na 30.000 mesečno.

Fond za mlade talente stipendira studente sa prosekom iznad 9,5, kao i srednjoškolce koji su bili najbolji na takmičenjima. 

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike