U trendu

Udruženje javnih tužilaca: Incident u Jagodini alarm za celo društvo

Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije izrazilo je danas žaljenje i solidarnost sa koleginicom, zamenikom javnog tužioca u Jagodini Stašom Simić Petković, jer je na njenom automobilu, prema prvim indicijama, podmetnut požar. 

„Ovaj događaj treba da bude još jedan alarm za celo društvo i podsticaj za korenite promene u odnosu prema pravosuđu“, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu tog udruženja.

U saopštenju se navodi da je ugrožavanje bezbednosti i života ljudi koji rade u pravosuđu samo odraz dugogodišnjeg neadekvatnog položaja pravosuđa u celokupnom društvenom sistemu.

„Više puta smo, a na žalost uvek povodom napada na kolege sudije i tužioce i pripadnike pravosudnih profesija, ukazivali na neadekvatnu zaštitu nosilaca pravosudnih funkcija i ostalih pripadnika pravosudnih profesija“, navodi se u saopštenju. 

Na automobilu marke „seat“ parkiranom u ulici Svetozara Markovića u Jagodini izbio je požar u ponedeljak u ranim jutarnjim satima. Izgorela je unutrašnjost automobila, a požar se nije proširio na obližnja vozila.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.