U trendu

Udruženje: Neka se Drašković miri sa albanskim lobistima…

BEOGRAD – Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji poručilo je danas lideru SPO-a, Vuku Draškoviću da može da se miri sa albanskim lobistima, ali da se porodice žrtava nikada neće pomiriti sa albanskim zločincima, „koji su nažalost danas u Njujorku“.

Udruženje je reagovalo povodom Draškovićeve izjave u intervjuu za zagrebački nedeljnik „Globus“, u kojoj spominje dve države – Srbiju i Kosovo.

„Vuče, zašto ste držali zapaljive, nacionalističke, šovinističke govore mržnje na mitinzima SPO-a 1989, 1990… godine i izjavili: ‘A kada dobijemo na izborima neće se u Srbiji vijoriti muslimanski barjak i dizati dva prsta, prste ćemo saseći, njih preko Prokletija’, a Vaše ime se orilo na tim mitinzima?“, pise u saopštenju Udruženja.

Oni su Draškoviću uputili još nekoliko pitanja, kao što su:

„Zašto ste preko SPO-a i Srpske dobrovoljačke Garde slali dobrovoljce sa puškama na ratište u Hrvatskoj? Zašto ste činili zločine nad Hrvatima zbog kojih su i dan danas nevini, srpski generali u tamnicama EU? „Zašto niste nakon ubistva dece u Gorždevcu 2003. godine i pogroma 17. marta 2004. godine na Kosovu i Metohiji, kao ministar spoljnih poslova, podneli ostavku zbog zločina nad Srbima? Tada ste trebali da odgovarate i budete u Hagu, a ne na mestu ministra spoljnih poslova. Da li Vi to priznajete zločinačku tvorevinu ‘UČK’ Kosovo?“.

Udruženje takođe pita Draškovića zašto se ne zalaže da se Republika Srpska i Federacija BiH, kao dve države, dogovore o korekciji međusobnih granica.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar