U trendu

Udruženje: Što ste ćutali kad su DOS-ovci stvarali tzv Kosovo

BEOGRAD – Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM upitalo je danas episkopa raško-prizrenskog i kosovsko-metohijskog Teodosija i igumana Visokih Dečana Savu Janjića zašto su ćutali na mnoga dešavanja u i oko Kosova i Metohije, među kojima i ono kada je, 2008. godine, samoproglasena tzv. Republika Kosovo.

Udruženje, u otvorenom pismu, pita vladiku i igumana zašto su ćutali „kada je DOS-ovski režim hapsio i predao Haškom tribunalu predsednika Srbije i generale vojske i policije, zbog navodnih zločina nad Albancima“ i kada je iz srpskih zatvora 2001. i 2002. godine oslobodio 2.108 zarobljeniih pripadnika terorističke, zločinačke OVK.

„Ćutali ste kada su veterani terorističke, zločinačke OVK proglasili tzv. R. Kosovo 2008. godine“, navode.

Kažu, između ostalog, i da su ćutali „kada je DOS-ovski režim Tadić-Jeremić pitanje Kosova i Metohije iz UN-a prebacio na EU i kada je taj isti režim stvorio granicu na Brnjaku, Jarinju…“.

Dodaju i da ćute i o tome koliko su finansijski pomognuti od države Srbije i predsednika Vučića poslednjih pet godina.

„Vaše izjave da predsednik Vučić rečima ‘plaši Srbe na Kosovu’ je vaše tumačenje i shvatanje predsednikove izjave, koja nikako nije opasnost za opstanak Srba na Kosovu i Metohiji i ugrožavanje interesa države Srbije“, navedeno je u pismu vladici Teodosiju i igumanu Savi Janjiću.

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM poručilo je i da daje potpunu podršku predsedniku Vučiću u svim aktivnostima i borbi u rešavanju pitanja Kosova i Metohije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.