U trendu

Udruživanje SPS-a sa DOS-om naučna fantastika

Šef poslaničke grupe Socijallističke partije Srbije u Skupštini Srbije Djordje Milićević rekao je danas da je namera i cilj socijalista da budu i dalje u koaliciji sa PUPS-om i Jedinstvenom Srbijom i da je mogućnosti udruživanja sa opozicijom, novim DOS-om, „u ovom ternutku naučna fantastika“.

„Kada govorimo o izborima, naša je namera i cilj da budemo u najdugovečnijoj koaliciji na političkoj sceni Srbije, s našim partnerima PUPS-om i JS-om. Što se tiče nekakve mogućnosti udruživanja ili razgovora SPS-a s novim DOS-om, to je za nas u ovom trenutku naučna fanatastika“, kazao je Milićević novinarima u parlamentu.

On je rekao da je SPS odgovorna stranka sa jasnom politikom i da neće doneti nijednu odluku koja nije u intresu gradjana i Srbije.

„Svaki razgovor i svaka saradnja sa strankama novog DOS-a bila bi neodgovorna prema gradjanima Srbije, jer su gradjani od 2000. godine imali priliku da osete posledice politike DOS-a“, kazao je Milićević i dodao da je legitimno pravo opozicije da se udružuje i ali da se ona udružuje da bi politički preživela.

Milićević je rekao da za razliku od opozicionih poslanika koji su se okupili u parlamentu da bi vodili „negativnu izbornu kampanju“, iako izbori nisu formalno raspisali, poslanici SPS-a posvećeno rade svoj posao u Skupštini Srbije.

Govoreći o polemici SNS-a i SPS-a oko otvaranja stanice Prokop, Milićević je kazao da je svaka polemika nepotrebna.

„Na naše veliko zadovoljstvo, taj projekat je završen i to je veliki uspeh ove vlade. Mi smo ponosni na svaki uspeh, a njih je mnogo… ali delimo i odgovornost i sankcije“, kazao je poslanik SPS-a.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.