najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ugljanin će tražiti da Zvezda više ne igra u Novom Pazaru

Lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin najavio je da će, nakon, kako kaže, učestalih „šovinističkih i nacionalističkih“ ispada i pretnji navijača Crvene Zvezde na fudbalskom stadionu u Novom Pazaru, tražiti da se utakmice dva tima ubuduće igraju izvan opština u kojima žive pretežno Bošnjaci.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Ugljanin tvrdi da vlast zapravo koristi fudbalske utakmice Novog Pazara i novopazarski stadion kao poligon za izliv mržnje i neprijateljstva prema Bošnjacima.

Ugljanin, bivši ministar u Vladi Srbije, optužio je MUP da je na novopazarski stadion juče doveo navijače Crvene Zvezde koje je nazvao „naoružanim četnicima“ i za koje tvrdi da su sa sobom nosili „fašističku ikonografiju” i transparente sa likom Draže Mihajlovića, Ratka Mladića i drugih, kako kaže, zločinaca koji su „sprovodili genocid nad Bošnjacima“.

Ugljanin tvrdi i da nadležni državni organi nisu postupili u skladu sa svojim ovlašćenjima, već da su „otvoreno podržali velikosrpski šovinizam“.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Lokum

    Mi tražimo da FK N:Pazar bude isključen iz prve lige i da igra regionalne utakmice tu oko Peštera!!Ugljanin..Čovek koji zlo u tom muslimanskom Narodu uvukao i mržnju prema SRBIMa a živi u SRBIJU!!Metlom po dupetu i matrake protjerati u TURKIJEN!!!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike