U trendu

Uhapšena kriminalna grupa u Beogradu: Vozilima autoškole dilovali drogu po kafićima

Pet članova organizovane kriminalne grupe uhapšeno je danas u Beogradu zbog sumnje da su na teritoriji Palilule i Starog grada preprodavali gotovo sve vrste opojnih droga, heroin, kokain, amfetamin i marihuanu, dok je za još jednim osumnjičenim potraga u toku, saopšteno je iz MUP-a.

M.V. (27), N.Dž. (25), N.I. (19), J.I. (39) i A.M. (20) uhapšeni su u akciji policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala u saradnji sa Specijalnom antiteorističkom jedinicom, a u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal.

Osumnjičenima se na teret stavljaju krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

U saopštenju policije se precizira da postoji sumnja da je ova organizovana kriminalna grupa na čelu sa M.V., u dužem vremenskom periodu na teritoriji Palilule i Starog grada preprodavala gotovo sve vrste opojnih droga, heroin, kokain, amfetamin i marihuanu.

Oni su, kako se sumnja, za transport narkotika koristili vozila auto-škole i rent-a kar agencije, koje su u vlasništvu pojedinih članova grupe, dok su drugi članovi radili na poslovima obezbeđenja pojedinih ugostiteljskih objekata u Beogradu što su koristili za preprodaju narkotika.

Svima je određeno zadržavanje do 48 časova, u kom roku će uz krivičnu prijavu biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal na saslušanje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.