najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Uhapšena poslanica AZBK Donika Kadaj Bujupi

Šefica poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova (AZBK) Donika Kadaj Bujupi uhapšena je jutros, potvrdio je za prištinske medije njen asistent Ardjend Zejnaj, dok mediji javljaju da policija još nije uspela da uhapsi poslanike Samoopredeljenja Aljbina Kurtija, Aljbuljenu Hadjiju i Fatona Topalija.

Kadaj Bujupi bi tokom dana trebalo da se pojavi pred sudijom u Osnovnom sudu u Prištini koji je juče izdao nalog za hapšenje četrovoro poslanika Skupštine Kosova.

Televizija KTV prenela je informaciju da Kurti i Hadjiju nisu pronađeni u svojim stanovima prilikom obavljenog pretresa.

U stanu Kurtija u tom trenutku nije bilo nikoga, javlja KTV.Četvoro poslanika je u nekoliko navrata, u cilju sprečanja održavanja sednica Skupštine Kosova, koristilo suzavac, koji je, prema Krivičnom zakoniku, oružje opasno za život ljudi.

Sud je u nekoliko puta pozivao te poslanike da daju izjave pred nadležnim tužilaštvom, što su oni odbijali. Policija je jednom privela Kurtija, koji je posle dva sata i nakon nasilnih protesta njegovih pristalica, pušten.

Kosovska opozicija od početka oktobra sprečava rad parlamenta, tražeći da se ponište dva sporazuma – briselski s Beogradom o zajednici/asocijaciji opština sa srpskom većinom i onaj o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom.

Od tada su šest puta bacili suzavac u skupštinsku salu.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike