U trendu

Uhvaćeni psi koji su preklali ovce na Rudniku

Meštani sela Brezovica na Rudniku uhvatili su dva vučjaka koji su napali ovce, a na osnovu čipova pronadjen je vlasnik pasa, saopštila je danas policija.

Od 14 ovaca u jednom domaćinstvu vučjaci su preklali jednu, a ostale su izujedane i posečene. Meštani očekuju da veterinari pregledaju ovce i procene štetu.

Incident se dogodio juče popodne, kada je Radoslav Obrenović (70) pošao da nahrani svoje ovce i zatekao vučjake kako jurišaju na stado.

Pošto je imao samo vile i bio zabrinut i za svoju bezbednost Obrenović je dozvao komšije koje su mu pomogle da se zaštiti i uhvati pse.

„Nikome nije jasno kako su uspeli da preskoče u tor gde sam imao ogromnu ogradu“, rekao je Obrenović i dodao da su psi nastavili da jurišaju bez obzira što su se pojavili ljudi, i da su morali da obaveste policiju, koja je brzo stigla sa inspektorima iz Gornjeg Milanovca.

Inspektor Ivan Nikolić kazao je agenciji Beta da je vlasnik pasa pronadjen u Grabovnici nadomak Gornjeg Milanovca zahvaljujući čipovima koje su psi imali.

„Policija je stupila sa njim u kontakt, a on je izjavio da je vučjake poklonio čoveku sa Rudnika koji je potvrdio da su njegovi psi, da su mu pobegli i došao je da ih preuzme“, rekao je inspektor.

Proteklih dana u ovom kraju psi su zaklali devet ovaca Žikici Nedeljkoviću i jednu Desimiru Milovanoviću.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.