U trendu

Uklanjanje nelegalnih instalacija u centru grada

BEOGRAD – U Knez Mihailovoj i sporednim ulicama koje predstavljaju delom pešačku zonu demontirano je oko 700 metara nelegalnih instalacija i isključeno osam nelegalnih priključaka.

To je urađeno 12. marta, a prema rečima direktora JKP „Javno osvetljenje“ Aleksandra Cincar-Poposkog, u akciji su učestvovali Sekretarijat za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima, Komunalna policija, ekipe JKP „Javno osvetljenje“ i EPS-a, kao i pripadnici MUP-a.

Kako je najavio Cincar-Poposki, za sutra je zakazan završetak akcije kada će biti demontirano još oko 600 metara nelegalnih instalacija i isključeno još desetak nelegalnih priključaka, navodi se u saopštenju Gradske uprave.
„Ova vrsta nelegalnih instalacija na dekorativnim stubovima izuzetno ugrožava bezbednost građana, a postavljanje nelegalnih priključaka kojima se vrši nezakonita potrošnja električne energije je protiv pozitivnih zakonskih normi i odredbi. Korisnici koji su se nelegalno priključivali nelegalno su trošili električnu energiju i time vršili krađu, a tu energiju plaćaju svi građani grada Beograda“, istakao je Cincar-Poposki.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.