U trendu

Uniprom: Islamska zajednica nasilno uzurpirala naš objekat u Novom Pazaru

Akcionarsko društvo „Uniprom“ iz Novog Pazara optužilo je danas Islamsku zajednicu u Srbiji za „nasilnu uzurpaciju“ spornog objekta u tom gradu na kome se vrši nelegalna gradnja.

Preduzeće je u saopštenju ocenilo da je pitanje divlje gradnje „samo deo problema“ dok se zanemaruje „suštinski problem koji je vezan za vlasništvo nad tom imovinom“.

„Vlasnik objekta-robna kuća „Grmija“ u Ulici Rifata Burdževića 1 je Akcionarsko društvo „Uniprom“ koje je privatizovano 2006. godine na javnoj aukciji, kada su vlasnici postali konzorcijum kupaca i manjinski akcionari po tada važećem Zakonu o privatizaciji, a u sklopu imovine tadašnjeg preduzeća obuhvaćen je i ovaj objekat“, stoji u saopštenju.

Dodaje se da su odmah nakon prodaje, objekat „nasilno uzurpirali“ pripadnici Islamske zajednice u Srbiji, „institucije koja je vršila nadogradnju“.

„Pravosnažnim rešenjem Višeg suda u Novom Pazaru iz 2011. godine, ova imovina je vraćena zakonskom vlasniku – A.D. „Uniprom“. I pored pravosnažne presude suda i rešenja o izvršenju presude, to rešenje još nije realizovano, zahvaljujući opstrukciji državnih organa zaduženih za njegovo sprovodjenje“, stoji u saopštenju.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ranije je izjavio da neće rušiti nelegalno izgradjenu imovinu Islamske zajednice u centru Novog Pazara, jer ne želi da rizikuje sukob sa 5.000 ljudi, koliko očekuje da bi njen lider Muamer Zukorlić mogao da izvede na ulice, već da će pokušati da se to reši razgovorom i mirnim putem.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar