UNS: Pokrenuta javna baza projektnog sufinansiranja medija

Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je danas da je pokrenulo sajt www.finansiranjemedija.rs sa pretraživim dokumentima i podacima o budžetskom sufinansiranju medijskih projekata na svim nivoima vlasti.

Javna baza projektnog sufinansiranja pruža mogućnost pretrage podataka i dokumenata od 2015. godine o raspodeli novca iz budžeta za sufinansiranje medijskih sadržaja.

„U bazi je moguće pogledati da li su i kada vaš grad ili opština raspisali konkurs za sufinansiranje medijskih sadržaja, koliko je novca poreskih obveznika za te namene izdvojeno, kome je novac dodeljen, koji je bio sastav komisije koja je odlučivala o raspodeli novca, kao i da li je bilo neregularnosti“, piše u saopštenju.

Sajt www.finansiranjemedija.rs izradio je UNS u okviru projekta „Pretraži me – javna baza projektnog sufinansiranja medijskih sadržaja od javnog značaja“ koji je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja na konkursu 2017. godine.

Partneri na projektu bili su NUNS, NDNV, Lokal Pres i ANEM koji su uz Udruženje novinara Srbije pratili konkurse na svim nivoima vlasti i dostavljali podatke koje je UNS unosio u bazu.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike