U trendu

UNS: Politika cenzurisala odgovor Ljiljane Smajlović na navode Branke Prpe

Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je danas da je list „Politika“, „cenzurisao odgovor“ predsednice Suda časti UNS-a Ljiljane Smajlović na navode Branke Prpe da je Slobodanu Miloševiću Smajlović „mogla da javi“ da je Slavko Ćuruvija u Vašingtonu tražio da „Milošević bude optužen u Hagu“.

Kako se navodi saopštenju UNS-a, taj list je iz odgovora izbacio deo u kojem je Smajlović rekla da je „Politika jedini beogradski list koji je preneo čudovišne optužbe Branke Prpe na njen račun, a da nije ni pokušao da čuje drugu stranu“.

UNS navodi i da je Smajlović u odgovoru „Politici“ navela a da taj list nije preneo, da su „svi drugi uporedo hteli da čuju i njen odgovor na Brankino naknadno sećanje posle dvadeset godina, kao i da se nada se da taj profesionalni i etički propust ne stoji u nekoj vezi sa činjenicom da je Branka Prpa u crnogorskoj Pobjedi predstavila Slavka Ćuruviju slično kako je to na stranicama Politike i njenih izdanja unazad godinu dana dozvoljavano Djordju Martiću“.

UNS navodi u saopštenju i da je „Politika“ prethodno objavila optužbu istoričarke i partnerke Slavka Ćuruvije Branke Prpe, a da nije tražila reakciju Ljiljane Smajlović.

Prpa je ranije izjavila da je njenom ubijenom suprugu, vlasniku „Evropljanina“ i „Dnevnog telegrafa“ novinaru Slavku Ćuruviji „presudila“ rečenica da protiv Slobodana Miloševića treba da bude podignuta haška optužnica i aludirala da je Ljiljana Smajlović dojavila Miloševiću da je Ćuruvija to rekao na večeri sa zvaničnicima američkog Stejt departmenta.

(Beta)

1 komentar
  1. Anonimni

    FUJ! FUJ! FUJ! ############## NUNS, UNS, NUNV, BETA.TANJUG,… , N1, SZS, CRNOGORCI, „KRAJIŠNICI“, LIČANI,SLAVONCI, BANIJCI, KORDUNAŠI,I HKERCEGOVANCI TADIĆ, ČANAK, DINKIĆ, SVILANOVIĆ, JEREMIĆ, ĐILAS, I „OSTALI“ „titovčiči“ I ULJEZI , TJ. ONI KOJI NE POŠTUJU STAROSEDEOCE SRBIJE , KOJI SU „pobesneli GOSTI“ , ne DATI IM NIKAKAV POLOŽAJ U JAVNOM ŽIVOTU,OBRAZOVANJU, KULTURI, PRIVREDI , NE DATI IM (=oduzeti) VLAST, RUKOVODEĆE POLOŽAJE I NITI IMOVINU U PRIVREDI, ODUZETI IM S V E ŠTO IMAJU U SRBIJI A KOJE SU STEKLI U VREME „TITOIZMA“, I „TUĐIM“ „TAJKUNIMA“ -MIŠKOVIĆ, DRAŠKOVIĆ, „ŠIPTARI“, „IZBEGLI iz HR,BIH, CG, MAK,SLO, …“, ZNAMO VAS VEČ DUGO, …, PARAZITI, ŠTETOČINE, „KRVOPIJE“, OTROV U VRAČANJU DUHA „STARE SRBIJE“ , TJ. PRE „TITOIZMA“ ,… DOSTA BRE! DRN , ZVRC

Napišite komentar