U trendu

UNS: Potrebni donatori krvi za bolesnu saradnicu

 Udruženje novinara Srbije (UNS) pozvalo je danas dobrovoljne davaoce da se odazovu akciji prikupljanja krvi koja je neophodna za terapiju šefici odeljenja za medije Misije OEBS Gordani Janković.

„Davaoci krvi moraju da imaju A krvnu grupu (+ ili -). Isključene su žene koje su radjale, kao i muškarci i žene koji imaju manje od 60 kilgorama“, precizirao je UNS.

Kako je navedeno, s obzirom na to da samo jedan u 10 donatora ima kompatibilni tip, potrebno je 200 dobrovoljaca koji će se testirati, da bi se dobilo tih 20, a vakcinacija protiv korone nije prepreka za davanje krvi.

Nalog na ime Gordana Janković biće otvoren dok se ne obezbedi dovoljna količina trombocita u Zavodu za transfuziju krvi u Beogradu.

Potrebno je prvo da se osoba testira i da pri tom kaže ime i prezime osobe za koju je spremna da donira, broj naloga je 3220, ime i prezime Gordana Janković.

Testiranje se radi isključivo radnim danima od 8.00 do 10.30, u ponedeljak i utorak 15. i 16. februara neće biti moguće zbog praznika, i biće nastavljeno od srede 17. februara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar