U trendu

UNV: Hitna sednica radne grupe za zaštitu novinara povodom slučaja Stefana Cvetkovića

Radna grupa za zaštitu novinara, koju čine Republičko javno tužilaštvo, policija, novinarska i medijska udruženja, imaće danas vanrednu sednicu u Beogradu na kojoj će se razmatrati slučaj novinara iz Bele Crkve Stefana Cvetkovića.

Kako je saopštilo Udruženje novinara Vojvodine (UNV), sednica je sazvana za 13 sati na zahtev tužilaštva.

„Zbog toga predstavnik UNV hitno putuje za Beograd, kao i većina članova radne grupe iz unutrašnjosti, pa će zajedno s kolegama iz Beograda i državnim organima, razmotriti slučaj novinara Stefana Cvetkovića“, stoji u saopštenju.

Sednica je zatvorena za javnost, a sastanku bi trebalo da prisustvuje kao posmatrač i predstavnik OEBS-a.

Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu i Više javno tužilaštvo u Pančevu juče su saopštili da su protiv Stefana Cvetkovića pokrenuli istragu zbog lažno prijavljivanje otmice.

Cvetković je juče u Beogradu održao konferenciju za medije na kojoj je više od sat i po vremena govorio o detaljima svoje otmice i najavio da će odeću i kapuljaču predati dvema ambasadama kako bi bila pokrenuta medjunarodna istraga.

„Nisam ja ovde meta, već oni koji smetaju, koji istražuju stvari za koje javnost nema opravdanje“, rekao je novinar i dodao da se odlučio da održi konferenciju za medije, jer ne želi više da trpi razne priče koje se pojavljuju u medijima i „spinove koji prelaze svaku granicu“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar