U trendu

Uputstva stanarima zgrada u Srbiji kako da prijave porodično nasilje u komšiluku

U saradnji vladinog Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i Programa za razvoj UN (UNDP), u stambenim zgradama u Beogradu, Nišu i Novom Sadu postavljena su uputstva stanarima kako da prijave slučajeve porodičnog nasilja u komšiluku.

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica tog tela Zorana Mihajlović pozvala je profesionalne upravnike zgrada i u drugim gradovima da se pridruže akciji „Za komšiluk bez nasilja“.

„Svi možemo pomoći da naše okruženje, naš komšiluk bude bezbedno mesto gde se nasilje ne toleriše tako što ćemo primetiti i prijaviti nasilje a žene koje su izložene podržati“, navela je potpredsednica vlade a preneo njen kabinet.

Upravnici zgrada koji žele da se pridruže akciji i da u svom komšiluku istaknu uputstva za prijavu nasilja u porodici mogu dobiti besplatne primerke prijavom na imejl adresu communication.rs@undp.org.

Akcija je deo projekta „Integrisani odgovor na nasilje nad ženama i devojčicama“ koji sprovodi Vlada Srbije u partnerstvu sa agencijama UN (UNDP, UN Women, UNICEF i UNFPA) i uz finansijsku podršku Vlade Švedske sa ciljem stvaranja društvenog i institucionalnog okruženja koje doprinosi nultoj toleranciji i iskorenjivanju nasilja nad ženama i devojčicama u Srbiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.