U trendu

Uređenje škole „Veljko Ramadanović“ za đake oštećenog vida

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić obišao je danas Školu za učenike oštećenog vida „Veljko Ramadanović” u Zemunu povodom radova na uređenju dvorišta, ograde i sportskih terena, a Opština Zemun je u ove radove uložila šest miliona dinara.

Gradonačelnik je podsetio da je ovu školu obišao u maju, kada je video da se radovi dobro realizuju.

Sada, šest meseci kasnije, došao sam da vidim da li se radovi o kojima smo tada razgovarali završavaju. Zadovoljstvo mi je da je dvorište asfaltirano i da su završene taktilne staze koje đacima omogućavaju pristup svim delovima dvorišta, kao i to da se ovde obučavaju za samostalno kretanje ulicama grada Beograda, rekao je Radojičić, prenosi Beoinfo.

On je pohvalio dobar i odgovoran rad opštine i istakao da se dobrom saradnjom između Grada Beograda, Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu, opštine i resornog ministarva završavaju važni projekti koji su u interesu dece.

Došao sam i da podržim ovu decu, koja moraju da imaju dobre uslove za svoje školovanje. Imali smo priliku danas i da razgovaramo sa njima i oni su vrlo zadovoljni i optimistični. Jedan dečak nam se i pohvalio svojim uspehom u plivanju. Zato smo mi ovde, da ih podržimo i da im omogućimo da nastave sa svojim obrazovanjem i uspesima, naveo je gradonačelnik.

On je ukazao da je važno da se i dalje ulaže u ovu školu, kako bi se đacima omogućili što bolji uslovi rada u školi, ali i kako bi se što bolje pripremili za samostalno snalaženje u gradu u svakodnevnom životu.

Predsednik opštine Zemun Dejan Matić naglasio je da ova opština nastavlja sa infrastrukturnim radovima i ulaganjima u osnovne škole.

Pored 17 osnovnih škola, Zemun vodi računa i o tri specijalne i jednoj muzičkoj školi. Danas smo se uverili kako se privode kraju radovi u školskom dvorištu „Veljko Ramadanović”, a obići ćemo i ostale škole, poručio je Matić.

On je objasnio da je Opština Zemun podelila radove na obnavljanju škola u dve faze, tako da prva faza podrazumeva renoviranje školskih dvorišta, ograda i drugih neophodnih stvaru u 11 osnovnih škola.

Direktorka škole Radmila Laban precizirala je da je u školi urađen poligon za orijentaciju i kretanje, asfaltirano je dvorište sa taktilnim stazama, uređena fiskultarna sala, uvedeno video-obezbeđenje.

Uređeni su i delovi senzornog vrta, koji će uskoro biti završeni, a u sklopu ovog vrta su i letnja učionica i mirisni deo vrta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.