Uručena priznanja Zlatna Nika za najbolje reportaže u pet kategorija

Na 20. Internacionalnom festivalu reportaže i medija (INTERFER) koji se održava u Apatinu, danas su uručene nagrade u pet kategorija – za  najbolju tv, radio, novinsku, foto i društveno-odgovornu reportažu, novinarima i fotoreporterima, pobednicima konkursa  na koji je stiglo više od 300 radova iz Srbije, regiona i sveta.

Laureati festivala INTERFER i dobitnici statue “Zlatna Nika” su reporter Mihajlo Medenica i fotoreporter Igor Pavićević za reportažu “Ničija zemlja, ničiji ljudi, ničiji vrisak” iz beogradskog “Nedeljnika”, saopštili su organizatori festivala.

Nagrada u kategoriji TV reportaže pripala je ostvarenju o izbegličkoj krizi “Put nade” novinarke Radio televizije Srbije Dragane Sotirovski.

U kategoriji radijske reportaže, nagrada i statua “Zlatna Nika” pripala je Maji Fićović sa Radija Kosovska Mitrovica za reportažu “Milica”, o jedinoj devojčici u Prizrenu.

Nagrada za najbolju novinsku reportažu pripala je Mileni Popović iz “Večernje novosti” za “Ako preživi, čuvaj ga, ako umre, sahrani ga”, dok je njen kolega Darko Dozet dobio nagradu u kategoriji foto reportaža za rad pod naslovom “Migrantska kriza”.

Priznanje za najbolju drušrtveno odogovornu reportažu pripalo je Adamu Santovcu sa televizije N1.

Radovi prijavljeni za Festival stigli su i iz Makedonije, Hrvatske, BiH, Republike Srpske, kao i Slovačke, Francuske, Rusije, SAD, Australije, Kine i Indije.  

(Beta)

Ostavite komentar