Uručene nagrade pobednicima akcije Za zeleniji Beograd

Javno-komunalno preduzeće  Zelenilo-Beograd danas je dodelilo zahvalnice i nagrade pobednicima i učesnicima akcije „Za zeleniji Beograd“, a gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić ocenio je da ova akcija pokazuje da  su Beogradjani svesni koliki je značaj zelenila u gradu.

Kako je saopšteno, gradonačelnik je čestitao svim učesnicima akcije i zahvalio im se na energiji koju su uložili u brigu o zelenilu.

„Ova akcija se održava već šesnaest godina i svake godine ima sve više učesnika. To govori da su Beogradjani svesni koliki je značaj zelenila u gradu, a svojim trudom u uredjenju svojih dvorišta, balkona i zelenih površina čine Beograd boljim, lepšim i zelenijim“,  rekao je on.

Generalni direktor Zelenila Beograd Slobodan Stanojević rekao je da je u poslednjih godinu dana Zelenilo obnovilo  tri velika parka – parka Ušće, Zemunskog i Pionirskog parka, saniralo šest skverova, obnovilo ili izgradilo preko 30 novih igrališta, 14 sportskih terena i obnovilo na desetine staza i stepeništa.

Akcija ima sedam kategorija takmičenja i to: najlepša zelena površina oko stambene zgrade, najlepši balkon, najlepša zelena površina ispred poslovnih objekata, najlepše školsko dvorište, najleše zelenilo oko predškolske ustanove, najlepše uredjeno zelenilo ugostiteljskog objekta i najlepša okućnica.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike