U trendu

Uskoro rekonstrukcija Opšte bolnice, država obezbedila novac

GORNJI MILANOVAC – Dobra saradnja sa Kancelarijom za javna ulaganja još jednom je potvrđena. pa će tako
radovi na rekonstrukciji Opšte bolnice uskoro početi, jer će Republika Srbija obezbediti sva potrebna sredstva.

„Pripremili smo svu potrebnu tehničku dokumentaciju i u narednih 15 dana očekujemo raspisivanje tendera za izvođenje radova. Prva faza podrazumevaće radove na energetskoj efikasnosti, uređenje partera, radove na novoj kotlarnici na biomasu, kao i opremanje odeljenja palijative“, rekao je z Glas zapadne Srbije predsednik opštine Dejan Kovačević.

Kaže i da očekuje da radovi budu završeni za godinu dana, kako bi u ovo vreme sledeće godine oglo da se razgovara o unutrušnjem opremanju prostorija, za koje će Kancelarija takođe obezbediti sredstva. „Ono što nam je u planu jeste rad na vodovodu u Rudniku, jer već godinama unazad meštani ovog kraja muku muču sa vodosnabdevanjem“, rekao je Kovačević.

Đorđe Vuković, savetnik direktora Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, rekao je da je saradnja opštine Gornji Milanovac sa Kancelarijom u prethodnom periodu bila dobra, ali da je posebno intenzivirana u poslednje dve godine.

Dodaje i da se slične stvari rade u celoj Srbiji, ali pre svega u opštinama kao što je Gornji Milanovac, uz opasku da realizacija projekata poput rekonstrukcije bolnice i vodovoda u najvećoj meri ipak zavisi od aktivnosti samog rukovodstva opštine.

„Gornji Milanovac je tu dosta predusretljiv, veoma aktivan i izradili su značajan deo dokumentacije na osnovu koje Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima realizuje te projekte“, istakao je Vuković.

Podsetio je da je kroz zajedničke projekte rekonstruisano nekoliko škola, nekoliko objekata primarne zdravstvene zaštite, domova zdravlja, a da su sada u planu veće investicije koje će u naredne dve tri godine biti završene.

Doktor Predrag Šutić, direktor Opšte bolnice, rekao je da će njenom rekonstrukcijom žitelji ovog kraja posle skoro četrdeset godina dobiti bolnicu sa evropskim uslovima i komforom za pacijente ali i zaposlene.

Šutić je kao posebnu i najznačajniju vest pomenuo da će se u potpunosti zameniti i osavremeniti bolnička oprema, koja će pratiti sve medicinske trendove u svetu, čime će se poboljšati uslovi i rezultati rada zaposlenih u Opštoj bolnici.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.