U trendu

USPRS: S ministrom o nagradama i platama

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) saopštila je danas da su reprezentativni sindikati prosvete danas razgovarali s ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem o ispunjavanju Sporazuma o rešavanju spornih pitanja, potpisanog aprila 2015. godine.

USPRS je navela da je insistirala da budu ispunjene odredbe Sporazuma koje se odnose na nagrade i pomoć zaposlenima u prosveti, kao i na platne razrede.

„Zaključak sastanka je da se problemi više ne mogu ni zanemarivati, ni olako shvatati, i da je krajnje vreme da se počnu rešavati. Ministra smo obavestili da ćemo uvek dati priliku za razgovore, ali nemamo još mnogo strpljenja. Tražimo rešenje, a ne odugovlačenje“, navodi se u saopštenju.

Dogovorili su se da se do 3. marta održi sastanak s ministarkom državne uprave i lokalne samouprave Anom Brnabić, jer je to ministarstvo zaduženo za platne razrede.

USPRS je navela da će posle sastanka s Anom Brnabić tražiti sastanak s predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem.

Unija je navela da će sindikati pregovarati o setu zakona u prosveti koji bi trebalo da udju u proceduru u Skupštini Srbije u maju ili junu ove godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar