U trendu

Usvojen Zakon o rudarstvu

Skupština Srbije usvojila je danas Zakon o rudarstvu i geološkim istraživanjima i potvrdila više medjunarodnih sporazuma, čime je završena sednica.

Od Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima očekuje se da poveća investicije u oblast rudarstva, a u obrazloženju je navedeno da zakon potpunije reguliše tu oblast i određuje uslove pod kojima se mineralne sirovine i geološki resursi mogu koristiti, a da se poštuje zaštita javnog interesa i potreba privlačenja budućih investitora.

Poslanici su usvojili i Strategiju razvoja energetike Srbije do 2025. godine sa projekcijama do 2030. godine i potvrdili Medjunarodnu konvencije protiv regrutovanja, korišćenja, finansiranja i obuke plaćenika, kao i Sporazum vlada Srbije i Rumunije o plaćenim poslovima porodica članova diplomatskih ili konzularnih predstavništava.

Potvrdjen je i Sporazum vlada Srbije i Gruzije o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša, kao i Sporazum Srbije i Finske o sukcesiji i konsolidaciji bilateralnih ugovora o izbegavanju dvostrukog oporezivanja, medjunarodnom drumskom saobraćaju i komercijalnim kreditima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar