U trendu

Usvojene izmene Zakona o javno-privatnom partnerstvu

Vlada Srbije usvojila je danas predlog izmena i dopuna Zakona o javno-privatnom partnerstvu i koncesijama koji obezbedjuje okvir za transparentnu i pravičnu tendersku proceduru u postupku traženja privatnog partnera za takve projekte, sa jednakim tretmanom svih ponudjača.

Kako je saopštila Vlada, usvojeni predlog omogućava državnim i lokalnim službama da na osnovu jasnih pravila realizuju projekte od opšteg interesa kroz javno-privatno partnerstvo, a doprineće i privlačenju domaćih i stranih investitora i banaka za finansiranje ili sufinansiranje projekata od opšteg interesa.

Vlada Srbije usvojila je danas i izmene i dopune Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji kojim se uz zaštitu socijalno najugroženijima omogućava da blagovremeno izmiruju poreske obaveze.

Usvojen je i Predlog zakona o javnom zdravlju, kao i Predlog zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti kojim se obezbedjuje visok nivo zaštite života i zdravlja ljudi i sprečavanje, suzbijanje i iskorenjivanje zaraznih bolesti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.