U trendu

'Utvrdjene nepravilnosti sa računima za struju'

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su u Elektroprivredi Srbije (EPS) utvrdjene nepravilnosti u očitavanju potrošnje struje za gradjane za decembar i da će nadležni organi sprovesti istragu o tom pitanju, a da će EPS naći način da obešteti gradjane koji su već platili uvećane račune. 

Na konferenciji za novinare, Vučić je rekao da je primio više od 100 pisama gradjana koji su se žalili na visoke račune za struju i da je jutros razgovarao s direktorom EPS-a Miloradom Grčićem.

Vučić je rekao da je očekivano da u hladnijim mesecima računi budu veći za pet do 20 odsto, ali da nije moguće da zbog dogrevanja, struja bude skuplja 100 ili 150 odsto.

„Ustanovili smo nepravilnosti u radu EPS-a i biće sprovedena posebna istraga. Upozorio sam Milorada Grčića i on će danas upoznati javnost o merama koje će EPS preduzeti. Ko je platio više od onoga što je moglo da se očita, njima će novac biti vraćen ili će toliko manje platiti u narednim mesecima“, rekao je Vučić. 

On je dodao da je neprihvatljivo da neko „izmišlja“ visinu računa, jer želi da ostane u toploj sobi i mrzi ga da ide i očitava struju. 

„Taj skandal ne sme da se ponovi, odgovorni će da odgovaraju, i tu priču ćemo završtiti“, rekao je Vučić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar