U trendu

Uživajte još malčice: pred nama je strahovit – temperaturni preokret

Početak nove radne nedelje doneće i značajnu promenu vremena te se na teritoriji čitave zemlje očekuje zahlađenje sa kišom, a ponegde i sa severozapadnim olujnim vetrom, prenose mediji i RHMZ.

U ponedeljak nas očekuju nešto niže jutarnje temperature koje će se kretati od 13 stepeni koliko će biti zabeleženo na Paliću, do 15 koliko se očekuje u Beogradu i Kraljevu. Dnevne tempertaure sutra će negde dostizati čak 29. podeok, koliko se očekuje u Negotinu.

Nakon toplog, gotovo letnjeg ponedeljka, stanovnike Srbije očekuje pravi temperaturni šok pošto se na teritoriji čitave zemlje očekuje žuti meteo alarm koji će doneti jako niske temperature, kišu i olujni vetar.

U utorak se očekuje osetno hladnije vreme sa jako niskim jutarnjim temperaturama na teritoriji čitave zemlje, a posebno na planinama gde će jutarnja temperatura biti čak i u minusu, budući da se prema podacima RHMZ-a na Kopaonku očekuje čak -3 stepena.

Ni u gradovima tog jutra neće biti ništa toplije pošto se očekuju temperature uglavnom između 5 i 7 stepeni Celzijusa.

Maksimalna dnevna temperatura u utorak će se kretati do 4 stepena koliko se očekuje na Kopaoniku, do 20 stepeni, koliko je predviđeno za Negotin, u ostalim krajevima zemlje se takođe očekuje hladno vreme sa niskim temperaturama (detaljnije informacije možete naći u slici ispod).

– U utorak nam dolazi pravo jesenje vreme kada će dani biti sunčani, ali sa znatno nižim temperaturama nego sada. Noći će biti znatno hladnije, a ujutru očekujemo mrazeve.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar