U trendu

Vanredna odbrana od poplava kod Šapca, ne očekuje se izlivanje

Na reci Savi kod Šapca danas je proglašena vanredna odbrana od poplava, ali se ta reka nije izlila, niti se to očekuje, izjavio je danas Predrag Marić, načelnik Sektora Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije za vanredne situacije.

„Pripadnici Sektora za vanredne situacije i svih lokalnih štabova za vanredne situacije od 2. marta su u stanju pripravnosti. Nema izlivanja Save, pratimo situaciju na terenu i očekujem da će stanje pune pripravnosti na Savi i ostalim vodotocima u Srbiji trajati do nedelje, 25. marta“, rekao je Marić.

U saopštenju se navodi da je Marić podsetio da je Republički štab za vanredne situacije 5. marta zadužio Sektor za vanredne situacije, javna preduzeća „Srbija vode“, „Vojvodina vode“ i Republički hidrometerološki zavod da prate stanje i istakao da ta saradnja odlično funkcioniše.

Načelnik Sektora za vanredne situacije je dodao da će tokom aprila, zbog otapanja snega u Austriji, pažnja biti usmerena na Dunav i da će pripravnost i nadzor te reke tada biti neprekidni.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.