Vasiljević: Zlatar je zdravlje i lepota Srbije

Na trećem beogradskom manifestu na Kalemegdanu medju 60 opština iz Srbije koje su se predstavile, jedna od najlepših prezentacija bila je opštine Nova Varoš.

„Mi smo opština koja mnogo ulaže u razvoj turizma, zlatarski predeli spadaju medju najlepše predele u Srbiji i malo ko može da se podiči prirodnim lepotama kao što su naše“, rekao je agenciji Beta predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

Direktorka Turističko-sportskog centra Zlatar Rosa Jakovljević rekla je  da Zlatar sa Kalemegdana šalje poziv svima da dodju na Zlatar fest, na Zlatarske dane,  koji se ove godine održavaju od 27. do 30 jula.

„Zlatarska regata je naš ponos, ali na Zlatara dolaze ljudi pre svega zbog predivne prirode, zbog našeg zlatarskog sira, heljdinog brašna i druge zdrave hrane zaštićene geografskim poreklom“, rekla je Jakovljević.

Predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević rekao je da je želja opštine da razvijanjem privrednih potencijala vrati mlade ljude na Zlatar i da se očekuje da će sa novim investicijama,  proizvodnim programima , radna mesta dobiti više stotina ljudi.

„U Vladi Srbije smo  potpisali ugovor o dodeli finasijskih sredstava iz fonda Evropske unije od 385.000  evra za razvoj projekata u našoj opštini“, rekao je Vasiljević.

„To nam je vetar u ledja, otvorićemo nova radna mesta, uložićemo sredstva u novi Sportski centar i Poslovni centar, na Kokinom brodu kompanija iz Turske otvoriće novu fabriku za proizvodnju bakarnih cevi gde će se zaposleiti oko 200 radnika“, rekao je Vasiljević.

Vasiljević se nada da će  se možda naći i investitori  za “RH centar Nova Varoš koji je izlečio na ‘milione’ ljudi, a sada ne radi i urušava se, hvata ga paučina i zarasta u korov“.

RH Centar “Specijalna bolnica Zlatar “ služi za prevenciju, lečenje i rehabilitaciju kardiovaskularnih obolenja. “Zlatar”- Hotel “B“ kategorije, nalazi se  u prekrasnom ambijentu istoimene planine na nadmorskoj visini od 1235 metara na samo pet  kilometara od Nove Varoši.

Vasiljević je rekao da će i Zlatar dobiti novih 500 ležajeva u novim hotelima i seoskom turizmu.

On  je istakao da bi  „povratak u život“ RH Centra Zlatar  bio motor razvoja opšine i da se nada da će to Vlada Srbije prepoznati i pomoći u pronalaženju investitora.

Predsednik opštine  Nova Varaoš rekao je sa ponosom da je Zlatar najčistija planina u Srbiji  i da su predivna priroda , zdrava hrana, ekologija,  aduti Zlatara i dodao da je  posebno ponosan na statistički podatak da je Nova Varoš optšina ukojoj je najduži životni vek.

Zlatar je poznat i po rezervatu Uvac , zaštićenom prirodnom dobru , sa više od 104 vrsta ptica i sa najvećom kolonijom beloglavog supa u Evropi.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike