U trendu

Važno upozorenje: Noćas i ujutru – ledena kiša

Hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje na kišu koja će se lediti na tlu u noći između 20. i 21. decembra.

Ledna kiša se očekuje u petak ponegde u severnim, zapadnim i jugozapadnim delovima zemlje, a u petak ujutru je ona moguća i u ostalim krajevimima.

Inače, u Srbiji će sutra ujutru biti oblačno, uz slab, ponegde i umeren mraz, na severu, zapadu i jugu ponegde sa slabom kisom koja će se lediti pri tlu.

Na visokim laninama padaće sneg i susnežica. Tokom dana se očekuje postepeno smanjenje oblacnosti. Vetar slab i umeren juzni, jugozapadni, uvece i nocu u pojacanju. Jutarnja temperatura od – 6 do -1, najvisa dnevna od 4 do 9, u Timockoj Krajini oko jedan stepen Celzijusa.

Za Beograd se ujutru redviđa oblačno vreme, uz slab mraz, a u pojedinim delovima grada ocekuje se slaba kisa koja ce se lediti na tlu. Tokom dana postepeno smanjenje oblacnosti. Vetar slab do umeren juzni, jugozapadni, u noci u pojacanju. Jutarnja temperatura oko minus jedan, a najvisa dnevna oko šest ste[emo Celzijusa.

Prema predviđanjima vremena u narednih sedam dana u našoj zemlji će od subote do onedeljka biti toplije sa dnevnom temperaturom iznad proseka za ovaj period godine uz otapanje sneznog pokrivaca u nizim predelima.

Od utorka temperatura u postepenom padu.

U subotu naoblacenje sa severa, pre podne sa slabom kisom u Vojvodini, uvece i nocu mestimicno i u ostalim predelima.

U nedelju umereno oblacno i u vecini mesta suvo.

U ponedeljak novo naoblacenje sa kisom koje ce prvo zahvatiti severne, a do kraja dana prosirice se i na ostale predele Srbije. Na visokim planinama padace sneg.

U utorak i sredu oblacno i hladnije sa slabim padavinama (i kisa i sneg).

Od cetvrtka pretezno oblacno i uglavnom suvo, saopšteno je iz RHMZ.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.