U trendu

Veća bezbednost saobraćaja u Beogradu je prioritet

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i vršilac dužnosti direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmina Milošević potpisali su danas u Skupštini grada protokol o saradnji u unapredjenju bezbednosti saobraćaja u Beogradu.

„Potpisivanje ovog protokola daje nam mogućnost da još intenzivnije saradjujemo sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, jer je jedan od prioriteta u Beogradu bezbednost vozača, starih i mladih osoba, kao i osoba sa posebnim potrebama“, rekao je Mali novinarima.

On je nakon potpisivanja protokola kazao da je broj poginulih na ulicama Beograda u protekle dve godine „na istorijskom minimumu“ i dodao da je grad u protekle dve godine uložio oko 80 miliona dinara u bezbednost „najmladjih sugradjana“.

„Poslednje dve godine smo samo za naše najmladje sugradjane označili 100 zona škola“, dodao je on.

Vršilac dužnosti direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmina Milošević kazala je da će tokom aprila biti organizovan seminar za prosvetne radnike kako bi se osposobili da edukuju mlade ljude u domenu saobraćaja i na taj način povećaju bezbednost na ulicama Beograda.

„Vršnjačka edukacija je dovela do toga da u ove godine u Beogradu bude 20 odsto manje saobraćajnih nezgoda nego prethodne godine“, kazala je ona.

Dodala je da će se Agencija za bezbednost saobraćaja tokom 2016. godine „ozbiljno obraćati dvotočkašima“, kako bi uticanjem na njihovu svest smanjila mogućnost saobraćajnih nezgoda.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.