U trendu

Veće učešće mladih u dobrovoljnom omladinskom radu

BEOGRAD – Veće učešće mladih u dobrovoljnom omladinskom radu i njihovo prisustvo na omladinskim radnim akcijama, glavni su ciljevi Udruženja učesnika radnih akcija Beograda koje je danas u Domu omladine održalo redovnu godišnju skupštinu.

Na skupštini je utvrđen program rada za narednu godinu koji predviđa nastavak ranije započetih akcija kao što prikupljanje arhivske građe o dobrovoljnim radnim akcijama, podizanje spomenika akcijašima na Novom Beogradu, prigodno obeležavanje objekata koje je omladina izgradila, učešće mladih na pošumljavanju goleti…

Zamenik predsednika Udruženja učesnika radnih akcija Beograda Miroslav Paunović, koji je na skupštini izabran za novog predsednika udruženja, rekao je da su u prethodnom periodu ispunili deo svojih ciljeva i to u delu gde su želeli da sačuvaju od zaborava doborovoljni omladinski rad i akcije.

„Sa druge strane, nismo uspeli da uključimo mlade, a želeli bismo da taj entuzijazam prenesemo na njih, da iskoristimo njihov elan, da im omogućimo da pokažu koliko vole Srbiju i da su spremni da kada je potrebno, organizovano i u potpuno novim uslovima u odnosu na ono kad smo mi akcije organizovali, učestvuju u raznim akcijama – otklanjanju posledica nesreća, planskom pošumljavanju…“, rekao je on.

Naveo je da je na Kopaoniku nedavno održana omladinska radna akcija „EKO ORA“ u kojoj je učestvovalo 36 mladih.

U okviru te akcije, dodao je, mladi su učestvovali u pošumljavanju i obučavani za organizovanje omladinskih radnih akcija.

„Mladi su bili oduševljeni. Svih 36 su apsolutno izrazili spremnost da to rade i prijavili su se za sledeću akciju te vrste koja će biti održana na Ohridu iduće godine“, istakao je Paunović.

Udruženje učesnika radnih akcija Beograda postoji više od osam godina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar