U trendu

„Večernje novosti“ obeležile 65 godina postojanja

BEOGRAD – „Večernje novosti“ obeležile su u utorak uveče 65 godina postojanja svečanom proslavom u Kombank dvorani u Beogradu, kojoj je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Među zvanicama bili su i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, ministri Siniša Mali, Aleksandar Vulin, Zoran Đorđević, i mnogobrojne ličnosti iz političkog, kulturnog i javnog života, predstavnici pravosuđa, diplomatskog kora…

Glavni i odgovorni urednik „Večernjih novosti“ Milorad Vučelić rekao je da je počastvovan što je na toj funkciji i da svaki novinar treba da bude ponosan što pripada toj redakciji.

„Kada je list osnovan 1953. godine, bio je veliki izliv jugoslovenskog patriotizma na ulice Beograda. Znamo kako se to godinama kasnije po nas završilo i kojim smo stranputicama koračali. Ali, išli stranputicama ili tražili pravi put kao danas, ‘Novosti’ su bile svedok i svedočanstvo vremena”, rekao je Vučelić.

On je kazao da su „Novosti“ bile začetnik istraživačkog novinarstva pre nego što se ono izmetnulo u neso drugo.

„Danas su ‘Novosti’ respektabilan i ugledan list, narodne novine kojima se veruje”, poručio je Vučelić.

Obeležavanje jubileja počelo je emitovanjem video projekcije koja prati „Novosti“ i rad lista od osnivanja 1953. godine do današnjih dana, a nastavljeno je muzičkim programom u kombinaciji moderne muzike uz poznati zvuk srpske trube.

Pored svakodnevnog izveštavanja kroz dnevni list, „Novosti“ su svoj dugogodišnji rad obogatile izdavaštvom knjiga i publikacija, ali i pokroviteljstvom nad koncertima i drugim kulturnim manifestacijama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar