najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Vekić: U penziju idu zdravstveni radnici čije odsustvo neće uticati na rad sistema

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Berislav Vekić izjavio je danas da će u penziju ići samo oni zdravstveni radnici čije odsustvo neće uticati na rad zdravstvenog sistema.

„Ministarstvo zdravlja odgovorno pristupa procesu racionalizacije zaposlenih u javnom sektoru. Zbog toga će u penziju ići samo oni zdravstveni radnici čije se odsustvo neće odraziti na funkcionisanje zdravstvenog sistema“, rekao je Vekić za RTS .

On je naveo da su spiskovi sa osobama koje su ispunile uslov za penziju već stigli u Ministarstvo i da su objedinjeni, ali nije želeo da govori o brojkama.

Vekić je ukazao da u oblastima kao što su pedijatrija i patologija nedostaju lekari i dodao da je jedna od strategija Ministarstva zdravlja da se smanji broj nemedicinskog osoblja, da bi umesto njih mogli da se zaposle lekari.

Odgovarajući na pitanje šta će biti sa lekarima koji su 1999. godine izbegli sa Kosova, a koji su do juna prošle godine primali naknadu od 8.500 dinara koja je ukinuta, Vekić je kazao da je to problem star 16 godina.

On je rekao da će sve zaostale nadoknade za 15 meseci biti isplaćene, dok će 1.171 zdravstveni radnik izbegao sa Kosova, moći da se prijavi na Biro i krene u potragu za novim poslom.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike