Veliki broj programa za najmlađe u Beogradu i tokom avgusta

BEOGRAD – Grad Beograd je tokom letnjeg raspusta organizovao veliki broj kulturnih i sportskih programa u kojima mališani u Beogradu mogu da uživaju i koji se tokom avgusta nastavljaju, rekao je član Gradskog veća Fadilj Eminović.

Prema njegovim rečima, pojedine kulturne ustanove u Beogradu pobrinule su se da najmlađima u glavnom gradu Srbije ne bude dosadno, pa će tako svakog vikenda u avgustu na sceni u Topčiderskom parku biti realizovana manifestacija „Dečje letnje igre 2018“.

Program će, kaže Eminović, biti sastavljen od animacija na bini, kreativnih radionica, kao i predstava za decu, svake subote i nedelje od 19 sati.

Kako je istakao, konak kneginje Ljubice u avgustu organizuje radionice i vođenja za decu, pretežno za vrtiće i decu predškolskog uzrasta.

U Muzeju afričke umetnosti osmišljene su i dečje kreativne radionice „Štitovi i nakit u tradiciji naroda Kikuju: oblici, boje i značenja“, rekao je Eminović i dodao da će to biti organizovano svake nedelje u 11 sati.

„Deca će na kreativnim radionicama upoznati različite vidove ukrašavanja mladih i običaje koji su pratili odrastanje u kulturi Kikujua, najbrojnijeg naroda Kenije“, pojasnio je Eminović.

On je dodao da će Ustanova kulture „Vuk Stefanović Karadžić“ od 3. avgusta svakog petka, subote i nedelje imati program „Igranka kod Vuka“, precizirano je u novom saopštenju Gradske uprave.

U taj program, naveo je, uključene su umetničke i muzičke radionice, ples, koncerti, izložbe, mađioničari i maskenbal.

„U Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda 25. avgusta, od 11 do 12 sati biće organizovan program za decu od šest do 12 godina u kojem učestvuju i odrasli. U drugoj polovini avgusta i Centar za likovno obrazovanje ‘Šumatovačka’ organizovaće radionice za decu“, rekao je Eminović, piše u saopštenju.

Kako se dodaje, za neke od navedenih manifestacija obavezno je prijavljivanje pa se roditeljima savetuje da, pre nego što povedu svoje mališane, pozovu ustanovu i najave dolazak.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike