Veliki deo Beograda sutra bez vode

Potrošači u više beogradskih opština ostaće sutra u 07.00 sati bez vode na 24 časa zbog neodložnih radova na proizvodnom pogonu Makiš, saopšteno je danas iz Beogradskog vodovoda i kanalizacije.

Od sutra u 7.00 sati do četvrtka u isto vreme bez vode biće potrošači u naseljima Krnjača, Kotež, Ovča i Borča, u okolini zgrade opštine Rakovica, u ulici Patrijarha Dimitrija sa okolinom, u Žarkovu, Železniku, na Umci, Ostružnici u Rušnju, Sremčici i Velikoj Moštanici.

Bez vode će ostati i stanovnici naselja Progar, Jakovo i Petrovčić, Ripanj, Stepašinovac, Zuce, Tranšped, Orlovica, Lipar, Čaršija, Feroplast, Vrčin, Pinosava, Beli Potok i toranj Avala.

Potrošači u ostalim delovima Beograda u tom periodu mogu imati umanjen pritisak, a povremeno mogu imati i prekide u snabdevanju vodom.

Iz tog preduzeća apelovali su na gradjane da vodu koriste što racionalnije u tom periodu i da izbegavaju korišćenje aparata koji su osetljivi na promenu pritiska vode, kao što su veš mašine i mašine za sudove.

Kako je u saopštenju navedeno, potrošači treba da pripreme zalihu vode za piće i osnovne potrebe, a za škole i druge ustanove biće obezbedjene cisterne sa pijaćom vodom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.