U trendu

Veliko interesovanje roditelja za pravo na novčanu pomoć

BEOGRAD – Za prve dve nedelje od početka prijavljivanja ostvarivanje prava na stalnu novčanu pomoć, koju mogu da ostvare roditelji trojki, četvorki i duplih blizanaca, podneto je 76 zahteva, izjavila je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Ona je napomenula da prijavljivanje za ostvarivanje tog prava i dalje traje i pozvala sve roditelje trojki, četvorki i duplih blizanca da odu u Gradski centar za socijalni rad, u Ruskoj ulici broj 4, i podnesu zahtev.
„Nastavljamo sa odgovornom socijalnom politikom, a posebnu pažnju posvećujemo porodiljama, socijalno ugroženim porodicama, deci i starijim lica i na sve načine se trudimo da im pomognemo i proširimo obim prava koja uživaju“, istakla je Stanisavljević, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Ističe se da Sekretarijat za socijalnu zaštitu pruža kontinuiranu finansijsku podršku roditeljima trojki, četvorki i duplih blizanaca i podseća da je ta vrsta podrške predviđena Odlukom o pravima i uslugama socijalne zaštite, te da se ostvaruje jednom godišnje.

Roditelji dece predškolskog uzrasta dobijaju jednu prosečnu zaradu, roditelji osnovaca dve prosečne zarade, a roditelji srednjoškolaca tri prosečne zarade isplaćene u Beogradu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.